Vai onko?

On helppo sanoa hei tuntemattomille, koska se on vain tapa. 
On mukava istahtaa kiireisen kaupungin hälinään siemailemaan café au lait'aan pieneen kahvilaan, jossa tarjoilijat kyselevät "Are you okay, madam?". Hetken päästä miestarjoilija kantaa pöytääsi mangojäätelöä, suklaakastikkeella...

Lusikoidessasi jäätelöä suuhusi, mieleesi juolahtaa kilpailu lapsuudesta: mistä saa maailman parhaat jäätelöt? Tekisi saman tien lähettää tekstiviesti vastaukseksi kaverillesi, mutta tajuat, että hän taitaa nukkua.

No, laitetaan sitten myöhemmin. Kilpailu on tasaista kahden paikan välillä: Baskin Robbinsin sekä sen yhden kauppakeskuksen Gelato-baarin. Baskin Robbins edustaa sitä nuorekkaampaa jäätelökulttuuria monine erilaisine annoksineen: niitä on yhtä monta kuin ihmisiä. Baskin Robbins tekee mitä vain toivot, pirtelöistä muhkeisiin (ja maukkaisiin) jäätelöannoksiin. Gelato-baari taas edustaa sitä perinteisempää jäätelökulttuuria. Gelato taas, no tiedättehän, se on gelatoa.

Café au lait alkaa jäähtyä, mutta se maistuu edelleen, niin kuin aina.

Ystävälliset hymyt katsahtavat minua kohtia, taidan vieläkin olla turisti.